Pronájem sportovních vozů: Užijte si jízdu naplno

Představte si, že sedíte za volantem silného sportovního auta. Motor, kola, silnice a svoboda, do žil se vám dostává spokojený pocit z řízení vašeho vysněného vozu. To vše můžete zažít díky pronájmu sportovního automobilu.

Takové auto je navrženo pro maximální zážitek z jízdy. Má výkonný motor, který vás vystřelí z nuly na stovku za pár sekund, a disponuje vynikající ovladatelností.

Pronájem sportovního vozu je skvělý způsob, jak si užít vzrušující jízdu, aniž byste si museli kupovat vlastní auto.

U nás si navíc můžete vybrat z nabídky vozů různých značek a typů, podle vlastního přání! Rychlé, pohodlné, hlasité i umírněné pro delší cestování. U nás najdete vše!

V následujícím článku vám prozradíme, proč pronájem sportovního vozu využít a jak si jízdu užít naplno.

Proč využít pronájem sportovních vozů?

Možná máte v rodině automobilového nadšence tělem i duší, který zatím neměl šanci vyzkoušet pravé sportovní auto. Třeba jste sami zvědaví, jaké to je sedět v sedle 470 koní a ukočírovat je k poslušnosti.

Ať už se chystáte překvapit originálním dárkem, nebo si sami chcete užít jedinečný zážitek, pronájem vozu se vám vyplatí hned z několika důvodů.

  1. Získáte jedinečný zážitek za volantem.
  2. Vyzkoušíte si jízdu v silném autě.
  3. Pronájem je cenově dostupný, a tak může posloužit i jako skvělý dárek pro syna, bráchu, manžela nebo otce. Nenechte se ale unést stereotypy. Takový dárek ocení i vaše manželka, sestra či dcera!
  4. Můžete si zvolit svůj vysněný typ vozu a vybrat si mezi automatickou nebo manuální převodovkou.
  5. Délku pronájmu si volíte sami. Žádné posezení na patnáct minut, ale pěkně celý den za volantem nablýskaného sportovce.
  6. Máte k dispozici instruktáž a krátké seznámení s vozem, nic vás tedy nemůže zaskočit.
  7. Můžete si otestovat auto v akci, pokud zvažujete jeho koupi, a to na delší dobu, než je krátké popojíždění po městě.
  8. Díky pronájmu můžete vyzkoušet nový typ vozidla, než jste byli doposud zvyklí.
  9. Zažijete ten pocit, jaké to je při nasednutí a nastartování sportovního auta.

Potřebujete snad další důvody?

Pronájem sportovního vozu

Jak si vybrat správné sportovní auto?

Nabídka je široká a vy váháte, které auto je pro vás to pravé? Pak se řiďte následujícími radami: 

Zvolte vůz podle vlastních preferencí

Ať už se budete řídit barvou, sílou motoru, automatickou nebo manuální převodovkou, výbavou nebo značkou, zvolte si takové auto, které bude vašemu srdci nejblíž. Jen tak budete z jízdy nadšeni a užijete si ji skutečně na sto procent. 

Účel pronájmu je také důležitý

Zážitkové testovací jízdy

Vyzkoušet můžete zážitkové testovací jízdy. Ty si užijete například ve sportovních vozech, jako je Ford Mustang GT 5.0 V8 nebo Dodge Challenger HEMI V8.

U nás si je můžete vyzkoušet v Plzni, Praze, Hradci Králové, Brně a Ostravě.

  • Chcete pořídit testovací jízdu jako dárek? Kontaktujte nás. Rádi vám připravíme dárkový poukaz.

Pronájem sportovních vozů

Pronájem sportovních vozů se hodí pro zábavu, ale i pro výjimečné události. Dopřejte třeba kamarádovi nezapomenutelnou jízdu při rozlučce se svobodou, nebo sami okuste sílu pravého amerického žihadla.

Pokud upřednostníte projížďku po silnici s větrem ve vlasech, zaujme vás Ford Mustang Cabrio s 305 koni, zadní nápravou a 6stupňovou automatickou převodovkou s pádly pod volantem.

Někdo zase může upřednostnit Dodge Challanger 2018. Tahle americká bestie uhrane nejedno oko kolemjdoucích a kdejaká dáma i muž se za vámi otočí. Jedná se o klasický americký sportovní vůz.

Vybírejte podle ceny

Každé auto se pohybuje v jiné cenové kategorii. I proto je důležité přihlédnout na cenu a podle svých možností přizpůsobit výběr vozidla.

Například u nás je možné sportovní auto zapůjčit na různou délku pronájmu (dle naší nabídky), nebo si nechat nacenit pronájem na míru, a to i na delší dobu.

Výběr sportovních vozů k pronájmu

Podle čeho si vybrat půjčovnu sportovních vozů?

Při výběru poskytovatele služeb pronájmu luxusních sportovních vozů je důležité zvážit následující faktory:

Nabídka a typ aut

V některé půjčovně najdete rodinné vozy, jinde zase sportovní a narazit můžete i na pronájem netradičních aut, jako je třeba limuzína.

Pokud hledáte adrenalin, jistě si nepronajmete obytňák. Takže svou volbu řiďte především nabídkou vozů v daném podniku.

Dále si rozmyslete model auta, který vás láká vyzkoušet. Kdybyste si nebyli výběrem jisti, vždy se můžete na danou půjčovnu obrátit a její instruktoři vás krok po kroku provedou možnostmi a představí vám přednosti jednotlivých modelů.

Nabídka služeb

Možná vyžadujete od půjčovny více služeb, anebo vám postačí jen rychlá instruktáž a můžete vyrazit na cesty?

Ať je to tak či onak, v půjčovně vozů můžete narazit na širokou nabídku služeb. Které sem patří?

Podmínky převzetí a vrácení vozidla

U některého pronájmu je zapotřebí dostavit se osobně přímo do firmy. Jinde zas poskytovatel služeb zajistí, aby bylo vozidlo připraveno k převzetí v dohodnutém čase a místě. To samé platí i obráceně, až auto budete vracet. Vše je o domluvě s provozovatelem.

Pojištění automobilu

Pojištění vozidla je automatická záležitost, a to po celou dobu pronájmu. Toto pojištění pokrývá škody způsobené vozidlem, včetně poškození třetími stranami. Před pronájmem se informujte, zda s vozem můžete vyjet i mimo ČR.

V naší půjčovně vozidel platí pojištění ve všech Evropských zemích, takže případná cesta do zahraničí u nás není problém. Ne všude je to však standardem.

Cestovní asistence

Poskytovatel může poskytnout cestovní asistenci v případě poruchy vozidla nebo nehody. Tato pomoc může zahrnovat dopravu k nejbližšímu servisu a řídí se smluvními a obchodními podmínkami provozovatele.

Možnost prodloužení pronájmu

V autě se vám zalíbilo a nechce se vám zpátky do svého vlastního? Někde si můžete pronájem i prodloužit. Samozřejmě záleží, zda vůz po vašem termínu nemá zamluvený už někdo jiný.

Instruktáž

Líbí se vám sporťák a rádi byste si sedli za jeho volant, ale nevíte, jaké jsou jeho jízdní vlastnosti a bojíte se, že to nezvládnete? Pro tyto případy by měli být po ruce zkušení instruktoři, kteří vám vše pečlivě vysvětlí a provedou vás vozem od A do Z.

Čištění vozidla

Někde musíte vůz vrátit v takovém stavu, v jakém jste si ho zapůjčili. Jinde vám poskytnou za poplatek čištění vozidla po jeho navrácení.
U nás tuto starost můžete vypustit z hlavy a skutečně se soustředit je na to podstatné - jízdu. Čištění vozu nechte na nás, tuto službu máte od nás již v ceně.

Zážitek ve sportovním voze dle výběru

Zkušenosti a recenze zákazníků

Při výběru půjčovny určitě zabruste mezi recenze a reference. Není nic lepším odrazem, než zkušenosti ostatních zákazníků.

Například hodnocení našich vozů dohledáte na našem profilu Google, Slevomatu a Facebooku.

Na co si dát pozor při pronájmu auta?

Stav vozu při jeho převzetí

Při převzetí vozu nezapomeňte společně se zaměstnancem půjčovny zkontrolovat jeho stav. Ať už se jedná o karoserii nebo interiér, je důležité nahlásit jakékoliv nedostatky předtím, než do vozidla usednete, ať máte čistý štít. Zaměřte se také na:

Počáteční stav tachometru

Stav tachometru by vám měl souhlasit s tím, jaký je napsaný na smlouvě. V případě nesrovnalostí se neváhejte ozvat a upozornit na tuto skutečnost.

Plná nádrž

Je součástí smlouvy plná nádrž při převzetí i vrácení? Pak se ujistěte, že tomu skutečně tak je. Zároveň se informujte u poskytovatele služeb o vhodném palivu a třeba i místu, kde byste měli natankovat. Občas mívají půjčovny lepší ceny u blízkých benzínek.

Vnější a vnitřní stav vozu

Jak už bylo řečeno, stav vozu je důležité kontrolovat. Stejně, jako když se vám cokoliv v době zápůjčky stane, upozorněte na to zaměstnance společnosti.

Zelená karta a technický průkaz

Máte všechno? A jste si opravdu jisti? Tím vzrušením z dobrodružné výpravy v novém autě se můžete snadno nechat unést. V ten moment nejeden člověk zapomene i své jméno.

Proto, než nasednete do půjčeného auta, ujistěte se, že máte při ruce jak zelenou kartu, tak technický průkaz. A protože se jedná o pronajmuté auto, vozte s sebou i smlouvu pro případ, že by vás zastavila policie a měli jste dokázat, odkud vůz máte.

V našich autech k pronájmu najdete navíc v přihrádce u spolujezdce i návod k obsluze.

Pojištění odpovědnosti za škodu

V Evropě je základní pojištění pro případ nehody, krádeže i pojištění odpovědnosti za škodu třetí osobě obvykle již zahrnuté v ceně pronájmu auta. Určitě si však zkontrolujte, jaká je spoluúčast.

Specifika spojená s cestováním do zahraničí

Chystáte se s autem dojet za hranice? Ne všude vám to mohou dovolit! Většinou je zapotřebí i připojištění vozidla a povolení majitele k jízdě mimo Českou republiku.

Pokud se těmto povinnostem chcete vyhnout, obraťte se na naši půjčovnu. S našimi vozy není problém jet za hranice. Za takovou cestu nebudete ani nic připlácet. Pouze si ověřte platnost dálničních známek. Naše auta mají dálniční poplatky uhrazené pouze na území ČR.

Pronájem vozu Ford Mustang

Jak si užít pronájem sportovního vozu na maximum

Přeci tak, že se projedete po silnici bez omezení. Ne všude je to však možné. Máme pro vás několik tipů, kde si jízdu užít naplno.

Tipy na osvědčené trasy po ČR

Oblast Křivoklátska sice nemá všechny úseky silnice opravené, ale může lákat tím, že mimo turistickou sezónu jsou lokální trasy v minimálním provozu.

Okolí přehrady Lipno je pro turisty oblíbené především v letních měsících. V těch zimní nabízí možnost užít si zatáčky a rychlejší jízdu na silnicích.

V Českém lese je nízký provoz a menší počet turistů. Cesty mají kvalitní povrch, navíc se jich nabízí víc než dost. Takže za volantem tady strávíte klidně celý den.

Na Liberecku vás zaujme třeba Ještěd, kam na vrchol vede velmi hezká silnice.

Na severu Čech je také zajímavou destinací přehrada Fláje.

Jízda na trati pro závodní vozy a na letištních plochách

V některých provozovnách si můžete užít i takovouto jízdu. V našich půjčovnách je však tento způsob použití vozů plošně a smluvně zakázán!

Mýty a fakta o pronájmu sportovních vozů

Pronájem sportovního vozu je drahý

To není pravda. Ceny pronájmu sportovních vozů se mohou lišit v závislosti na typu vozu, délce pronájmu a dalších faktorech. Záleží jen na vás a vašich preferencích.

V průměru si můžete pronajmout sportovní vůz za cenu již od 3 900 Kč.

Při pronájmu sportovního vozu musím mít speciální řidičské oprávnění

Pronájem sportovního vozu je možný i s běžným řidičským oprávněním. Není zapotřebí vlastnit speciální oprávnění nebo povolení. Stačí standardní třída B, se kterou můžete řídit všechna jedoucí vozidla s celkovou hmotností nižší než 3,5 tuny.

Pronájem sportovního vozu je nebezpečný

Pokud nebudete dbát pravidel silničního provozu, bude jízda nebezpečná jak na kole, v osobáku, na motorce tak i v jiných typech vozidel. Když k jízdě přistupujete zodpovědně, je sportovní auto bezpečné jako každé jiné.

Pronájem vozu Ford Mustang Cabrio

Na co se nejčastěji ptáte?

Jaké sportovní vozy nabízíte k pronájmu v Praze a Brně?

Nabízíme široký výběr sportovních vozů, včetně:

Jaké jsou podmínky pronájmu sportovního vozu?

  • Řidičský průkaz typu B.
  • Věk minimálně 18 let.
  • Vratná kauce 5 000 Kč.

Jaké jsou adresy pro předání pronajatých vozů?

  • Praha – Císařská louka 599, zadní část ostrova, parkoviště Yacht Clubu
  • Brno – Zemkova 6, Brno – Žabovřesky

Co je to testovací jízda ve sportovním vozu?

Zážitková jízda je jedinečná příležitost řídit vysněný sportovní vůz s instruktorem. Jízda probíhá na předem stanovených trasách o délce 20 až 40 km.

Kolik stojí zážitková jízda?

Zážitkovou testovací jízdu si u nás užijete již od 1 549 Kč.

Nabízíte dárkové poukazy pro pronájem amerických sportovních vozů a zážitkové jízdy?

Ano, nabízíme dárkové poukazy na všechny typy pronájmů a zážitkových jízd. Dárkové poukazy jsou ideálním dárkem pro milovníky aut a motorismu.

Jaký tip na dárek pro muže byste mi doporučili?

Darujte zážitek jako dárek! Vybrat si můžete třeba:

Pokud si nejste dárkem jisti, kontaktujte nás. Rádi vám pomůžeme s výběrem.

Kde vás najdu?

Máme pobočky v Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové a Ostravě.